המלצות לדרך לימוד תורה ללא יהודים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/16 12:18 כז בסיון התשעו

שאלה

יש לי משהו מקוריאה שרוצה ללמוד תורה, האם זה מצווה בשבילו ללמוד תורה?

האם יש לכם מקורות מידע ללימוד תורה ללא יהודים

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. הגמ' בחגיגה יג ע"א. אומרת שלא מוסרים ד"ת לגויים. אמנם הרמב"ם לא הביא זאת, אבל הסתמך על הדין שאסור ללמד עבד תורה ומצוות. כמו כן הרמב"ם הרמב"ם פסק (הל' מלכים פ"י ה"ט) שגוי שעסק בתורה חייב מיתה ולכן בודאי שאסור ללמד אותו תורה.
יש שהקלו ללמוד תנ"ך ואמרו שהאיסור הוא רק בתורה שבע"פ. כמו כן היו שהקלו ללמד לצורך קיום מצוות (לפני גיור).

שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ