הליכה בשבת

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 19/05/07 22:55 ב בסיון התשסז

שאלה

בעז"ה ובהשתדלותינו

שלום,

לפני בערך חודש וחצי שאלתי את כבוד הרב אם מותר לעשות הליכה בשבת לשם התעמלות וכבוד הרב ענה שמותר.

רציתי לשאול אם אין פה את הבעיה של ענייני רפואה שאסורים בשבת...

תודה ויומטוב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אין איסור של ענייני רפואה בדבר שגם דרך בריאים לעשותו. כך לדוגמא מותר לשתות תה בשבת גם אם כוונת השותה להקל על כאב גרון, וכך גם לגבי הליכה.
כל טוב
רונן לוביץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן