הכשרת מיקרוגל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/08/16 17:10 ג באב התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב. במיקרוגל בביתי אנו מחממים אוכל חלבי ובשרי עם כיסוי. פעם אחת חומם בטעות אוכל בשרי ללא כיסוי. אני לא רוצה שהמיקרוגל יהיה בשרי ולכן אני רוצה להכשיר אותו.

ידוע לי שצריך לחמם כוס מים עם מעט סבון עד שהיא תתרוקן, אבל בפעמים קודמות שעשיתי כך נשמעו קולות פצפוץ והכוס כמעט נשברה. פעם אחת מרוב שהמיקרוגל התלהט הוא נפתח בעוצמה ע"י מנגנון הבטיחות וכל המים הרותחים נשפכו החוצה. אני חושב שבשיטה הזאת יש בעיה בטיחותית והיא גם יכולה להזיק למיקרוגל. האם מותר לחמם את הכוס עד שרק חלק ממנה יתרוקן? האם יש איזושהי שיטה אחרת?

תודה רבה ויישר כוח.

תשובה

שלום וברכה

אין צורך אכן להמשיך עד ריקון הכוס.
משעה שהמים רתחו זמן מועט במיקרו - אפשר להפסיק.

כל טוב