הכשרת מיקרוגל לפסח והטבלת כלים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 25/03/12 12:12 ב בניסן התשעב

שאלה

שלום רב!

אשמח לדעת האם ניתן וכיצד להכשיר את המיקרוגל לפסח?

בנוסף, שאלה באופן כללי, אילו כלים דורשים טבילה ואילו לא?

תודה מראש.

תשובה

שלום לך
- מיקרו גל
נוהגים להכשירו בארבעה שלבים. א) מנקים אותו היטב משאריות אוכל שאולי נותרו בו מחמת גלישה או זיעה. ב) כיוון שיש לחשוש שאולי גלש איזה מאכל חמץ על הצלחת המסתובבת, יש להניח דבר שיחצוץ בין הצלחת למאכלים שמחממים בפסח. ג) להמתין עשרים וארבע שעות כדי שהטעם הבלוע בו ייפגם. ד) כיוון שבליעת החמץ שבו נעשית על ידי האדים העולים מהמאכלים המתחממים במיקרו גל, לפיכך הכשרתו על ידי הנחת צלוחית מים וחימומה למשך זמן ארוך מעט מהמקובל
( כך מקובל כיום להורות. והרב אליהו זצ"ל פסק שבנוסף לכך צריך להקפיד לכסות את כל המאכלים שמחממים בפסח. לעומת זאת הרב נחום אליעזר רבינוביץ שליט"א ראש ישיבת מעלה אדומים כתב, שדי לנקות היטב את המקרוגל, ולהניח חציצה בין הצלחת המסתובבת לבין המאכל, ואין צורך בהכשרה נוספת. ואף הרב הנקין זצ"ל הסכים לדעתו. )

ולהלן הסבר לגבי שאר כלי המטבח מספר פניני הלכה - פסח מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א וראי עוד בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=629