הכרויות במגזר חוזרי בתשובה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/08/10 13:40 טז באלול התשע

שאלה

שלום רב,

בן 39.אני ואישתי בהליכי גרושים.

יש לנו תינוק בן 8.5 חודשים.

בתקופה האחרונה התקרבתי לדת ,וכעת אני שומר שבת,מניח תפילין,מתפלל קריאת שמע ,משתדל לשמור כשרות באופן בסיסי,לומד תורה וגמרא (ביחידות).

שאלתי היא-אני לא מכיר את תחום ההכרויות במגזר הדתי,מסורתי.להיכן נהוג לפנות לאחר הגרושין,לאנשים כמוני?

כמו כן,אני כהן ולא יכול להתחתן עם גרושה.

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

תהיי בריא,

1. ראשית אני מאחל לך שלא תתגרש.

2. אם בכל אופן זו דרכך עליך לקחת בחשבון שלא תתחתן שוב לעולם, זו צריכה להיות הנחת היסוד כאשר מתחילים תהליך ארוך של גירושין.
התהליך צריך להיות ארוך כי להרוס בית שנבנה במשך כעשר שנים, חשוב מאד שיהיה קשה ביותר ויקח זמן רב - אולי האנשים יתעשתו.

3. השאלה ששאלת, בשלב כזה של חייך, היא בעצמה מראה על מחשבות בוגדניות.
אחרי שחלילה תהיה, אם תהיה, גרוש סופית קרוב לשנתיים יש מקום לשאול שאלות כאלו.
בכל מקרה איני ממליץ לאף אחת להתחתן עם משהו שבתחילת הליך הגירושין חושב על נישואין שניים - מירב הסיכוי שבעוד כעשר שנים הוא יחפש נישואיים שלישיים.

סיכום
תשוב מיד לאשתך ולאהבת נעוריך ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה
דוד לוי

הערה:
לא התייחסתי כלל לנזק ההרסני והבלתי הפיך שאתה גורם לבנך. הוא יגדל בלי אבא והסיכוי שיצא בריא בנפשו נמוך ביותר.
לפחות למענו - דחה את הגירושין ב 18 שנה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן