הכנסת עוף לסיר חמין

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/10/14 11:44 ד בחשון התשעה

שאלה

בס"ד

שלום רב,

יש לי סיר חשמלי להכנת חמין, שדלוק מכניסת שבת.

האם מותר בשבת בבוקר להכניס עוף שכמובן מבושל, בכדי שיתחמם יחד עם החמין?

אודה על תשובתכם

שרה

תשובה

שרה שלום.
הסיר החשמלי מוגדר ככלי ראשון המונח על האש.
מותר לחמם בשבת אוכל מבושל הנמצא על אש מכוסה. למשל הפלטה החשמלית מוגדרת כאש מכוסה, וגם לגבי חימום על פלטה, רוב הפוסקים סבורים שצריך להניח כלי על הפלטה, ורק על גבי הכלי להניח את המאכל הנדרש לחימום.
אולם על אש גלויה – אי אפשר להניח אוכל לצורך חימומו גם אם הוא מבושל, בגלל גזרת חכמים – שנראה כבישול ("מיחזי כמבשל").
לכן, מכיוון שהסיר החשמלי נחשב כאמור לכלי ראשון על אש (חשמל) גלויה - אי אפשר להכניס לתוכו מאכל בשבת.
כל טוב.