הכנסת ביצים לחמין

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 15/08/12 21:24 כז באב התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר להכניס ביצים לא מוכנות לתוך סיר החמין ביום שבת?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.
לא. אין להכניס מוצרי מזון שאינם מבושלים לסיר החמין במהלך השבת, גם כאשר הסיר של החמין נמצא על מקור החום, ואפילו כאשר הורידו אותו מעל מקור החום, כל זמן שהוא חם ברמת חום "שהיד סולדת ממנו" כלומר: 45 מעלות צלסיוס.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן