הזמנת משלוח מנות מחנות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/02/17 06:50 כח בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בקש""ע, סימן תרצה סעיף ד - הלכה לו, כתוב: ""מי שניגש לחנות ומזמין מנות לשולחם לחבירו, יוצא ידי חובתו, לא מבעיא אם שילם תמורתם לבעל החנות, אלא אפילו בהקפה יוצא ידי חובה. ודלא כמי שרצה להחמיר בזה. [ע' בתשובות והנהגות ח''א סי' תו].""

להלן שאלתי.

א. אשמח להסבר של ""אלא אפילו בהקפה"", מה זה בהקפה? כלומר שהוא לא שילם לבעל החנות?

ב. ומה הוא אומר לעניין ההחמרה שבסוף ההלכה?

תודה,

תשובה

א. בהקפה זה אומר שעדיין לא שילם לבעל החנות, אלא "רשם" את הסכום בחוב שהוא חייב לבעל החנות.
ב. שיש מי שמחמיר שאם לא שילם עדיין, לא יצא ידי חובה