הופעת בנות

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 14/05/08 23:43 ט באייר התשסח

שאלה

האם נכון וראוי שבנות המסיימות כיתה ו' בבי"ס

ממלכתי דתי (כיתות נפרדות) תופענה במסיבת הסיום של שנת הלימודים בפני ציבור מעורב של גברים ונשים (ההופעה איננה כוללת שירה וריקוד אולם יש תפקידי גברים אותם אמורות להיות בנות בלבוש גברים

תשובה

שלום רב,
יפה שאלת האם נכון וראוי, ולא שאלת אם אסור, שכן בעניינים מסוג זה לא מדובר על איסור, אלא על הבדלים בהתאם לנורמות המקובלות בכל קהילה. לדעתי, כיוון שאין בהופעה שירה וריקוד אין פגם בדבר, ואינני רואה בעיה בתפקידי הגברים שיבצעו הבנות. אולם אם יש הורים הרגילים להקפיד יותר והדבר מפריע להם, צריך להשתדל למצוא פתרון שלא יכריח אותם לצפות או להיעדר.

כל טוב
רונן לוביץ