הדרכה בלימוד המיסטיקה והתלמוד

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 20/04/09 18:25 כו בניסן התשסט

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב :

יש לי מספר שאלות אם אפשר בבקשה :

1)רציתי לדעת על מה עליי לשים דגש על לימוד הש"ס בבקיאות או בעיון? ואם בעיון ישנם המון

ראשונים ואחרונים האם יש פוסקים מסוימים שאותם לומדים ספציפים ועליהם שמים דגש כמו למשל המהרש"א והרי"ף או שצריך ללמוד את כולם

2) מה עלי לדעת בדיוק בשביל להיות ברמה של מורה הלכה אני צריך לדעת את כל הש"ס בעיון או לא את כולו אלא רק רובו

3)הייתי מאוד שמח לדעת מה זה נקרא למלאות את כרסי בש"ס ופוסקים ואז רק אפשר ללמוד קבלה הכוונה לדעת את כל הש"ס בעיון עם ראשונים ואחרונים או לדעת את רוב הש"ס או חציו אבל לסיים את כולו בבקיאות מה הם הקריטריונים שצריך להיות למי שרוצה ללמוד קבלה

תודה רבה מראש על התשובות :]

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה.

שלום רב.

1.הגמרא במסכת שבת בדף סג: אומרת : ליגמר איניש והדר ליסבר ( דהיינו תחילה פשט ואחר כך עיון).

צריך ללמוד את הגמרא ב-2 מישורים , גם בבקיאות וגם בעיון.

את לימוד הבקיאות תלמד עם פירוש רש"י - תוך דגש על קצב המתאים לך. (אתה יכול להעזר בדיסקים של התלמוד המוקלט של הגאון הרב שבתי סבתו שליט"א - זה מעולה !!).

תתמיד בלימוד זה כל יום ויום.

בלימוד העיון כדאי לך לשים דגש בעיקר על הראשונים (רש"י, תוס´, רשב"א, ריטב"א..).

כדאי לך לשים דגש בלימוד הראשונים על הפוסקים ההלכתיים.

כל גמרא תלמד עם הרי"ף , הרמב"ם, הר"ן, הרא"ש.

בשביל להיות מורה הלכה צריך ללמוד היטיב את המסכתות ההלכתיות (כגון : שבת , סוכה, עבודה זרה...) עם הראשונים ההלכתיים , ולבסוף להגיע לפסיקת ההלכה (שולחן ערוך ונושאי כליו).

2. זכה דורנו דור הגאולה שבימינו המוני בית ישראל משתוקקים ורוצים ללמוד קבלה.

אם יש לך רצון חזק ללמוד קבלה - תלמד קבלה , אינך צריך למלא את כריסך ב-ש"ס ופוסקים (כן פסק הרב קוק ב- מצות ראי"ה יו"ד סימן רמו´ , וכן פוסקים הלכה למעשה הרבה מגדולי המקובלים..., עיין עוד באורות הקודש של הרב קוק בחלק א פיסקה סח´).

וכבר ידועים דברי הזוהר הקדוש שלימוד הקבלה מקרב את הגאולה , ולכן[ אם אנו רוצים לקרב את הגאולה - חובה עלינו ללמוד את הקבלה ובכך לייחד את השכינה הקדושה עם בעלה (קודשא בריך הוא).]

תמצא לך רב מקובל אמיתי- שהוא ילמד אותך קבלה.

[בתור מבוא ללימוד הקבלה אני ממליץ לך על הספר הנפלא : אל סף הפנימיות - מבוא לקבלה - מאת הרב הס זצ"ל.]

עלה והצלח צדיק.

יהא ה´ בעזרך.

בברכה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן