הדלקת נרות שבת לקטנה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 13/08/09 14:19 כג באב התשסט

שאלה

שלום רב,

אצלנו בבית לא קיים המנהג של הדלקת נרות שבת על ידי ילדה קטנה.

רציתי לודא מהו מקור המנהג, האם ניתן "לאמץ" אותו, אם כן אז באיזה גיל רצוי להתחיל להדליק, האם יש להדליק בברכה והאם יש בהדלקה זו משום נדר.

תודה.

תשובה

שלום
כך מנהג חב"ד ניתן לאמץ אותו בערך מגיל 6 לכתחילה עדיף שתדלקנה בלא ברכה אך למקילה להדליק בברכה יש על מי לסמוך ויחליטו מראש שהדלקה זו בלא נדר/ מנהג מחייב

להלן מקור התשובה לשאלתך מספר פניני הלכה שבת ולהרחבה עיינו בספר באתר ישיבהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?cat=149
בברכה אייל משה

פניני הלכה שבת/הרב אליעזר מלמד
"יש נוהגים, שבנוסף לנרות שהאם מדליקה, כל בנותיה שהגיעו לחינוך [בערך גיל 6] מדליקות אף הן נרות בברכה. וכן מנהג חסידי חב"ד, שכל הבנות מדליקות נרות בברכה.

ואמנם כתב בעל 'ערוך-השולחן' (רסג, ז), שטוב שכל אחת תדליק בחדר אחר. מכל מקום מנהג חסידי חב"ד, שכולן מדליקות במקום הסעודה.

למעשה, רוב ישראל נהגו שרק האם מדליקה נרות בברכה, ויש סוברים שאף יש לחוש בזה לאיסור ברכה לבטלה, שהואיל והאם מברכת, פוטרת בזה את הדלקת הנרות שבכל הבית, וקל וחומר שפוטרת את הדלקת הנרות שבמקום הסעודה (יחו"ד ב, לב). ולמעשה, גם למנהג חב"ד יש על מה לסמוך.