הגר- פרשת חיי שרה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/12/13 11:48 יג בטבת התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום,

כתוב בתורה בראשית פרק כה ) פרשת חיי שרה)

(א) וַיֹּסֶף אַבְרָהָם וַיִּקַּח אִשָּׁה וּשְׁמָהּ קְטוּרָה:

רש"י בראשית פרשת חיי שרה פרק כה פסוק א

(א) קטורה - זו הגר, ונקראת קטורה על שם שנאים מעשיה כקטרת ושקשרה פתחה שלא נזדווגה לאדם מיום שפרשה מאברהם:

נשאלת שאלה,

למה כמאת ואין שום דבר על אגר? הרי אישה זו הולכת אחרי בנה לאחר שמגרשים אותו, למרות שיכלה להיות עם אברהם....

היא זוכה שאברהם ימות ויחי חיים שקטים אחרי מותה של שרה. הרי אין שום דבר על חיים משותפים עם אגר. סימן שחיים היו שקטים עד מותו...

למה אגר לא זוכה לשום דגש או תאור בתורה? או שכן? אפשר לקבל קצת יותר פרטים...

תודה מראש,

תהילה

תשובה

שלום תהילה,

קשה לנו לפרש דברים שהתורה לא כותבת. אנחנו מנסים ללמוד תורה ממה שהתורה כן כותבת עליו, אולם השאלה שלך אינה עוסקת במה שהיא כן כותבת, אלא במה שהתורה החליטה לא לספר עליו.
לפיכך, כל מה שנאמר יהיה די קלוש, כי אין לנו כלים לענות על השאלה הזו.
אני יכול רק לשער: המטרה של התורה היא לעסוק בתולדות השראת השכינה בעם ישראל. על כן, היא לא עוסקת באריכות לא בהגר, לא בלוט, לא בעשו, לא בישמעאל. היא מציינת כמה דברים על תולדותיהם – ועוזבת אותם. זו כנראה הסיבה שהיא לא מרחיבה גם בהגר.
האם זה נראה לך ?

כל טוב