האם צלחות קוריניג קורל כשרות להגאלה לפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/02/13 13:24 יג באדר התשעג

שאלה

כבוד הרב,

זו שאלה עבור כלתי ששומרת מצוות היא, אנחנו רק מסורתיים.

מחנות מקוונת בשם www.chefglobal.com מציעים לכלתי לרכוש לקראת הפסח צלחות מתוצרת קורנינג קורל ארה״ב. הם טוענים שהחומר ממנו עשויות הצלחות נקרא פיירו סראם, הנו אטום לחלוטין אינו סופח נוזלים, תכונותיו כמו זכוכית מחוסמת ועל כן ניתן להגאיל את הכלים לשימוש בפסח. האם כבוד הרב שמע או יכול להמליץ על סוג מוצר זה הידוע בחו״ל בשם Corning.

בברכה ובתודה מראש משה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מבין שאלו כלי פלסטיק מסוג מאוד קשיח - לכן יש להגעילם ככלי פלסטיק (מי שמחמיר בכלי פלסטיק שלא יגעיל גם אותם).
עיינו בתשובה של הרב א. מלמד שמתיר (ומסביר) הכשרת כלים מפלסטיק
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=245