האם לעראפת יש גיהינום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/11/04 22:44 יב בכסלו התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום !

האם יש לערפאת גיהינום או שאין לו עולם הבא - או שאין קשר ביניהם ?

אם אפשר מעט מקורות בנושא עוה"ב לגויים

תודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

לא יודע תשובה לשאלתך.

עיין תשובתי " האם יש לגויים עולם הבא " ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=26192

דע כי כתב הרה"ג יהודה פתיה זצ"ל בספרו " רוחות מספרות" שלא כל רשע זוכה להכנס לגיהנום אלא רק מי שנקצב עונשו. ומי שלא ,אז עונשו הרבה יותר גדול שהוא מסתובב בכף הקלע ללא מנוחה וכך אמרה אביגיל לדוד המלך "ואת נפש אויבך יקלענה בכף הקלע" [ועיין בדברי רבותינו בתלמוד במסכת שבת דף קנב עמוד ב'.]
ורק אחר זמן הם נכנסים לגיהנום ואמרו עוד במדרש שהקב"ה אומר " מחצתי את ירושלם ואני ארפא, וכל מלאך ושרף לא יצילו את הרשעים מדינה של גהנם, שנ' ואין מידי מציל, "

ועיין בדברי התלמוד על דברי המשנה במסכת סנהדרין דף קז עמוד ב

"דור המבול אין להם חלק לעולם הבא, ואין עומדין בדין, שנאמר בראשית ו' לא ידון רוחי באדם לעלם - לא דין ולא רוח. דור הפלגה אין להם חלק לעולם הבא, שנאמר בראשית י"א ויפץ ה' אתם משם על פני כל הארץ (וכתיב ומשם הפיצם). ויפץ ה' אתם - בעולם הזה, ומשם הפיצם ה' - לעולם הבא. אנשי סדום אין להם חלק לעולם הבא, שנאמר בראשית י"ג ואנשי סדם רעים וחטאים לה' מאד, רעים - בעולם הזה, וחטאים - לעולם הבא, אבל עומדין בדין. רבי נחמיה אומר: אלו ואלו אין עומדין בדין, שנאמר תהלים א' על כן לא יקמו "

בברכה,

עוזיאל