האם להיות חרדי ?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 20/12/09 13:27 ג בטבת התשע

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום,

אמנם השאלה שלי קצת כללית אבל רציתי לדעת מיהו חרדי? איך בנדאם שה"סטטוס" שלו הי'ה נניח חילוני\דתי לאומי הופך לחרדי?

ולמה דווקא השם הזה?

תודה רבה על זמנך.

תשובה

ב"ה

שלום רב.

אענה בקצרה:

היום המושגים שלנו השתבשו ואינם תואמים את האמת הצרופה.

לדוגמא:

אם אני אשאל אותך מה זה חסיד?

את תעני לי שזה אחד עם שטריימל ופאות, שהולך לאדמו"ר ושומע ממנו דברי חסידות..

אמנם האמת היא שחסיד = אדם שעושה מעבר למה שצריך מבחינה הלכתית, הוא עושה לפנים משורת הדין.

אותו דבר המילה "חרדי" .

המונח האמיתי של חרדי הינו חרד לדבר השם (וזה כולל בתוכו אותי ואותך, וכן את כל הדתיים...).

היום המושג חרדי הפך (בטעות) להשתייכות חברתית של קבוצת אנשים שהם מתאפיינים ב לבוש שחור (כובע וחליפה), הם מתאפינים בזה שהם כל הזמן לומדים תורה בישיבות ובכוללים(הם אינם רואים ערך בשילוב התורה עם חיי המעשה), הם מתאפיינים בזה שהם יוצאים נגד המודרניזציה (הם אומרים ש- חדש אסור מן התורה)..

עוד הבדל, חלקם נגד המדינה..

הם לא מכירים בזה שאנו באתחלתא דגאולה... שהמדינה היא מעשה השם..

הם מתאפיינים בעוד המון המון דברים שהשורש שלהם הוא : [יראה] , הם עובדים את ה´ מיראה (כמובן לא כולם.. אלא רובם), ומכאן שמם [חרדים].(אני מדבר בעיקר על הליטאים..).

[אנו יודעים שאת עבודת השם צריך לעבוד [ מיראה ומאהבה גם יחד..], זה השילוב המנצח...]

לכן אני אינני חרדי (במובן של הכינוי..) כי אני רוצה לעבוד את השם גם מתוך אהבה, כי אני רואה את הנהגת השם בעולם, ואני רואה שהמדינה היא מאת השם, אני לא פוחד מחידושים....אני רואה ערך גדול בלימוד התורה עם שילוב חיי המעשה..

אני מקדש את החול, אני מרומם ומעלה אותו, אני לא "חרד" ופוחד ממנו...

בברכה