האיום האיראני

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/04/09 21:08 טו בניסן התשסט

שאלה

שלום רב

השאלה שלי היא כזאת אני רואה כל הזמן בטלויזיה שאירן מתקדמת בנושא הגרעין ולא עוצרים אותם

והבנתי שבתורה כתוב שאירן תכבוש אותנו האם זה נכון?

ואם כן מה יהיה פה מתי תיהיה הגאולה איך היא תיהיה?

תודה מראש וחג פסח שמח וכשר

תשובה

שלום וברכה,

על כל הדברים הללו כותב הרמב"ם שלא נדע כיצד הם יהיו עד שיהיו.

הגאולה יכולה לבוא מיד - "אם בקולו תשמעו" - כל עם ישראל יקרא בשם השם.
ויכולה להתעכב ולבוא בזמנה.
אנו רואים היום שזה תחילת זמנה כפי שאומרת הגמרא במסכת סנהדרין שסימן לבוא הגאולה שארץ נותנת פירותיה. [אפשר בכל אטלס לראות את השינוי המבורך בתחום זה במאה השנים האחרונות]

השלב הראשון בגאולה - אותו אנו חווים מאז קום המדינה - זה קיבוץ גלויות ועליית היהודים לארץ ישראל.
השלב השני כנראה - ימות המשיח בו החיים ממשיכים כרגיל אבל אומות העולם משתעבדות בעם ישראל, ואולי להיפך. בשלב זה ממשיכים 'לחיות' כרגיל כולל עבודה ופרנסה וכד' אבל ביחד עם צימאון לדבר ה'. [לצורך הציור: בטלויזיה ישדרו רק שיעורי תורה ויספרו רק על מעשים טובים וכד']

בברכה
דוד לוי