דתיים חילונים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/04/13 23:06 א באייר התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב , יש לי חברה שגדלה בבית מסורתי : הדלקת נרות קידוש בשישי .. אבל את השבת היא לא שומרת מבחינת לבוש חלק היא מכבדת ומה שקשה לה היא לא, והיא קצת רחוקה מכל עניין הדת כאילו לא נותנת יד כדי להתקרב אליו זה לא הכי מעניין אותה כרגע, כל מה שהיא עושה היא עושה נטו בשבילי כדי שאני אשמח לא כי היא רוצה , לדוגמא להתלבש צנוע להגיד ברכות השחר .. עכשיו אני בא מבית דתי וזה מפריע לי אני רוצה שחלק מהדברים יבואו ממנה שהיא תעשה את זה בכיף ובלא בכפייה .. אנחנו במערכת יחסים כמעט שנה , היא מכבדת את עניין הדת שלי בלבוש וכו. אבל היא מפחדת להתקרב לדת שאני מדבר איתה על זה ועל שבת וקיום מצוות ועל עבירות ומה ההשלכות של זה או לדוגמא רוצה להראות לה הרצאות על צניעות בנות ישראל וכאלה והיא פשוט נרתעת ולא מוכנה לראות או לשמוע .. מהפחד שלא להיכנס לזה . כאילו מפחדת שזה ישפיע עלייה . זה ממש מפריע לי , ויהיה לי קשה לעזוב אותה זאת מערכת יחסים ארוכה ואני כן חושב שאפשר להוביל אותה לדת השאלה היא באיזה דרך ולכן אני פונה אלייך שתעזור לי למצוא דרך של שלב שלב וככה היא תתקרב לדת באהבה . תודה אתה תעזור לי מאוד .

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

קשה לשכנע אדם לקיים מצוות אם אין לו רצון פנימי והבנה בכרך הדבר,

לפעמים במצב כזה דוקא ההסברים מרחיקים עוד יותר.

אי אפשר לקרב אדם לדת בגלל שאתה רוצה אותה, אם היא לא מתאימה מבחינה דתית תשקול אם את הקשר הזה אפשר להמשיך.

בברכה,

דני ארגמן