דתיים חילונים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/10/10 23:56 ח בחשון התשעא

שאלה

האם לבחור דתי קיימת בעיה להינשא לבחורה אשר בעבר הייתה חילונית וקיימה יחסים ללא נישואים בעבר? לגבי המקרה ההפוך בו הבחור קיים יחסים ללא נישואים האם נחשב לקידושין בביאה וחייב לתת גט לאותה בחורה? האם קיימת כפרה לעוון כרת?

תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,

א. מותר להתחתן עם בחורה זו.
ב. לא צריך לתת גט, כי הוא לא קידש אותה בביאה זו, וגם אין עדים.
ג. גם לעוון כרת יש כפרה, אין דבר שעומד בפני התשובה.

בברכה,

דני ארגמן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן