דרך לחתימת ההורים לשנה טובה לחיים טובים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/08/13 21:23 כג באלול התשעג

שאלה

שלום. מה אני יכולה לעשות בשביל ההורים שלי בימים אלו כדי שהם ייחתמו לחיים ולחיים טובים?

תשובה

שלום וברכה

ביסודו של דבר, אדם עומד בפני ריבונו של עולם מכוח עצמיותו ומכוח מה שהוא, ועל כן לכאורה אין אנו יכולים לעשות דבר למען האחר לקראת יום הדין, והוא צריך לעשות לבדו.
אולם שני דברים בהחלט נכון לעשות: ראשית, לברך אותם מכל הלב. לעולם אין ברכת הדיוט קלה בעינינו, ובוודאי לא ברכת הורים לילדים, ואנו מאמינים בכוחה המסוים של הברכה.
הדבר השני הוא להגביר את הקשר איתם. אנו מאמינים כי בשעה שרוח הבריות נוחה מאדם מסוים, ובוודאי שהורים, רוח המקום נוחה הימנו. ועל כן, טוב להם כי רוחם תהיה טובה עליכם.

אך עיקר העיקרים הוא תמיד לזכור כי עד שאנו הולכים לברך אותם בשנה טובה ומתוקה - אנו עצמנו יכולים לעשות לבריות שנה טובה ומתוקה כזו, ככל שאנו עצמנו נתנהג אליהם בדרך שהופכת את חייהם ליותר טובים ויותר מתוקים. על הארץ. בחיים.

כל טוב