דרך ארץ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/11/14 17:29 א בכסלו התשעה

שאלה

שלום וברכה לעונה!

פגשתי באיזשהו וויכוח דעה של רב אחד,שקיבל סמיכה של הרבנות הראשית לישראל ושגם עונה באתר פה, שבגלל שיש לו סמיכה, אז על שאר אנשים שאין להם סמכות לא להגיד לו על חומר הכתוב, ולא להגיד שטעה באיזה הבנת הכתוב ,לא בעיניין הלכתי ,ולא בעיניין השקפתי, כי סביר להניח שהוא רב, ושהוא יודע את החומר ,ויודע חומר אפילו טוב יותר מאדם שאינו רב, ובגלל שיש לא כוח לפסוק הלכה, אין מקום לחלוק על החלטותיו.

נשמע לי כטעות חמורה, אבל בעניות דעתי רציתי לבקש החלטה יותר מבוררת בעיניין הנדון: למה אם ידוע שהרב טוע וחסר ידע בנושא אסור להראות על כך?

תודה מכל לב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תחילה עלינו להיות בטוחים שהרב טעה. לפעמים אנחנו חושבים אחרת מהרב, בטוחים שאנחנו צודקים - אבל אולי יש אמת וצדק בדבריו של הרב.
אם בררנו ומצאנו שאין ספק שהרב טעה, אפשר וצריך לתקן רב שטעה. גם הרב רוצה לדעת את האמת.

צריך לעשות זאת באדיבות ולומר לו בדרך שאלה: שלכאורה דבריו לא מתאימים לאמת הידועה לנו...

אני, מכל מקום, מזמין כל מי שמוצא טעות בדברי לתקן אותי.