דרך ארץ לעומת כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/04/15 23:20 טז בניסן התשעה

שאלה

שלום רב,

לליל הסדר האחרון הזמנתי אלינו את משפחתו של בעלי, אך הם סרבו מסיבות משפחתיות הנוגעות אליהם.

סמוך יותר לליל הסדר הם שינו דעתם והזמינו אותנו אליהם. לא הגענו מכיוון שאני שומרת כשרות והם לא (המטבח שלהם לא הוכשר לפסח כלל), ואת ליל הסדר חגגנו אצל סבתי.

לאחר מכן סיפר לי בעלי כי משפחתו טוענת שהפרדתי בין המשפחות בשל הכשרות, והייתי צריכה לוותר ולהגיע אליהם משום שלדברם "דרך ארץ קדמה לתורה"...

שאלתי אליכם היא האמנם? או כפי שבעלי ביקש שאשאל האם עדיף היה לאכול במטבח עם כלי חמץ ולשמור על אחדות המשפחה?

בתודה רבה,

מורן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

שאלות כאלו אינן נקודתיות, דהיינו אם יש רצון טוב מגיעים תמיד להסדר מתקבל על הדעת, דהיינו מזמינים אוכל (קייטרינג) כלים חד פעמיים וכו', יש כיום ב"ה את כל האפשרויות, אם רוצים, להגיע לסידור תואם, ועל כן השאלה איננה בד"כ נקודתית אלא האם יש רצון מצד שני הצדדים להגיע להסכם והסדר. ברור שאסור לאדם לאכול דברים אסורים (כולל בכלים) וכדו', אבל לדעתי צריך להסתכל על המצב באופן כולל יותר, עד כמה רוצים כל הצדדים להגיע להסדר ותיאום, דבר הדורש לפעמים הוצאות כספיות או זמן. אבל בסוף הדרך הדברים באים לאוירה טובה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן