דריכה על נמלים וחרקים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/04/16 00:40 כ בניסן התשעו

שאלה

יש משהו שהיום התחיל לי בצורה חמורה, לגבי דריכה על בעלי חיים (כגון נמלים או חרקים קטנים) דרך הליכה, כשהייתי בהתחלה הולך ברחוב או בכל מקום ופתאום שם לב שיש נמלים בקרבתי הייתי מסתכל טוב טוב במקום לוודאות שלא הרגתי אף אחת בטעות והתפללתי שכשאני לא שם לב אני גם לא דורך, אבל היום כשעברתי ליד שביל נמלים גדול אז זה קרה לי שוב אבל זה גרם לי להבין שבעצם בכל מקום שבו אני הולך כמעט יש נמלים ופשוט בכל צעד וצעד שעשיתי הייתי חייב להסתכל ולבדוק אם אני לא דורך על משהו או הורג משהו ולא יכולתי ללכת נורמאלי ועברתי מרחק של איזה שלושים ומשהו מטר בתוך עשרים ומשהו דקות רק כדי לשים לב צעד צעד שאני לא דורך על כלום. ובהתחלה אמרתי לעצמי ההלכה אומרת שזה מותר ואין מה לעשות הרי אני לא יצליח לחיות ככה אבל אז הרגשתי שאני פוגע בהם בצורה חמורה וזה גרם לי להרגיש רע מאוד ופשוט לא יכולתי לחיות עם זה וניסיתי לחשוב על דרכים שיפתרו את זה ולא מצאתי שום דבר. מה אני אמור לחשוב בבקשה תנסה לעזור לי. אין לי מושג אם אני יוכל יותר לצאת מהבית עד שאיכשהו אני יפתור את זה.

תודה מראש על התשובה ועל הקריאה המרובה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כך דרכו של עולם: החרקים מתים בקלות אבל יש מהם כמויות אדירות. בסופו של דבר נוצר איזון נכון בקיום שלהם.
לכן השרצים משריצים - יש להם אלפי אלפים של יצורים מפני שמטבעם הם מתכלים יותר בקלות.

האדם צריך להיות מאוזן במידותיו - לא להפריז לשום צד.
הרמב"ם למד אותנו ללכת בדרך האמצע.
במקרה הנוכחי: לא להפריז בזהירות יתרה ולא להפריז בזלזול בחיי אחרים..
אתה צריך לחיות את חייך בתמימות - לא להפסיק לנוע בחופשיות בגלל חיי הנמלים מצד אחד וגם לא לזלזל ולא לפגוע סתם בחרקים מצד שני.