דין תורה בפגיעה מינית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/01/16 00:14 יב בשבט התשעו

שאלה

שלום הרב,

קרובי משפחה פסולים לעדות. ע"פ דין תורה איך תוכל/יוכל להעיד אדם שעבר פגיעה מינית בתוך המשפחה נגד קרוב משפחתו? וכן איך יוכלו קרובי משפחה נוספים להעיד נגד הפוגע?

בתודה מראש

תשובה

שלום

לא בכל מקרה צריך עדות ממש בבי"ד, שמלקין על לא טובה השמועה ועוד.
עיין שו"ת הרא"ש כלל יח אות יג, באשה שיצא עליה קול שמזנה עם נכרי, ואישר רבינו אשר לחתוך חטמה לנוולה אף שהשואל הדגיש שלא היה עד ברור. והובא לדינא ברמ"א אבה"ע קעז.
הכל לפי ראות הבי"ד, לגדור פרצות עמנו.
ואמנם צריך גם להעמיד על דין תורה לפני הכל, אך אם אין עדות קבילה והנושא ברור שיש עוול, יש בכח בי"ד לעשות כנ"ל.

כל טוב