דחוף מאד - ש''צ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/09/10 09:00 כח באלול התשע

שאלה

בסד

שלום לכב' הרב

שאלה דחופה אם אפשר להשיב היום

המדובר בשליח ציבור בעל נטיה הומוסקסואלית

1. האם בחור בעל נטיה שמצהיר בגלוי על נטייתו המינית ומצהיר כי אינו עובר על משכב זכור יכול לשמש כשליח ציבור ?

2. בהמשך לשאלה בסעיף 1, האם הוא מחויב להישבע או להצהיר על כך שאינו עובר על משכב זכור בפני 2 עדים או רב כלשהו ?

3. האם יכול מאן דהוא לדרוש מנציג בית הכנסת שלא לתת לו לעלות כש"צ רק בשל נטייתו ?

מה צריך לעשות נציג בית הכנסת במקרה זה ?

4. באופן כללי מה צריך לעשות אדם שכן נכשל חלילה בעבירה זו ? איך הוא יכול לחזור בתשובה ולהיטהר ?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה עדינה ורגישה מאוד.
צריך להיזהר.

א. נטיה אינה עבירה. למעלה מכך, אם יש לו נטיה חזקה והוא אינו נופל בה - זו זכות גדולה שהוא יהיה שליח ציבור. הוא לא צריך להישבע בפני אף אחד, ולא עושים מבחנים מעין אלה לאף אדם.
ב. נציג בית הכנסת חייב לפעול לאור ההלכה ולא לאפשר פסילת אדם בדרך זו.
ג. שאלת היכולת של אדם שנפל בעבירה חמורה לשוב למקומו היא שאלה רחבת היקף המחייבת דיון גדול. אין לי פנאי כעת להביא את כל היבטיה לידי ביטוי. יש ספר של פרופ' רקובר הנקרא "מעמדו של עבריין שריצה את עונשו" שדן בהיבטים רבים של שאלה זו.
ד. נראה לי בין השורות כי מדובר בסיפור מורכב יותר, שרק חלק ממנו מופיע בשאלה, ומאן דהו חפץ לנצל את הפרשה הזו. אדגיש כי מה שכתבתי הוא רק לאור הנתונים הכתובים בשאלה, אולם למעשה צריך להכיר את כל היבטי המציאות כדי לפסוק בה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן