דוד מלך ישראל חי וקיים בקידוש לבנה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/11/16 20:06 כא בחשון התשעז

שאלה

שלום הרב,

איך קשור הפסוק דוד מלך ישראל חי וקיים לברכת הלבנה?

תשובה

לשואל שלום
ראשית - [זהו אינו פסוק]. זאת אמרה המופיעה בתלמוד.
במסכת ראש השנה מסופר שרבי יהודה הנשיא שלח את רבי חייא לקדש את החודש (כנראה בזמן שהיתה גזירת שמד לא לקדש את החודש). רבי חייא שלח לו כתשובה את המילים: דוד מלך ישראל. אמירה זו רומזת שלמרות הגזירות, עתיד עם ישראל להיגאל כדברי הנביאים, על ידי משיח בן דוד.
הלבנה המתחדשת רומזת לעם ישראל; [אפילו שהוא ירד מגדולתו, הוא עתיד להתחדש, כמותה]. חידוש קרנו של עם ישראל זהו חידוש המלוכה. דוד [מלך] ישראל חי וקיים.
אמרה זו, במשך כל שנות הגלות, מבטאת את האמונה העזה של ישראל לגאולה שלמה. שמעתי מהרב דוד חי הכהן שבזמן שהכירו האומות את זכותו של ישראל בארצו (כט' בנובמבר) שרו אז המוני ישראל בכיכרות הערים את המילים דוד מלך ישראל חי וקיים.
שנזכה לגאולה שלמה בקרוב.