דגני בוקר

חדשות כיפה רבני כושרות 18/11/14 22:08 כה בחשון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

ניסיתי להבין מהתשובות באתר ולא כ"כ הבנתי האם בדגני בוקר צ'יריוס יש חשש לבישול עכו"ם?

תשובה

באיסור בשול גוי יש שני תנאים :
א.לא נאכל חי
ב. עולה על שולחן מלכים
דגני בוקר לא נאכלים חיים ולכן מצד זה אין בעיה של בישול גוי , אבל י לשאלה האם הם עולים על שולחן מלכים, יש מחלוקת הפוסקים.
ענין נוסף וחשוב הוא : האם גזרת חז"ל שייך במפעלים גדולים או לא? באופן כללי גופי כשרות בחו"ל סוברים שלא ולכן הם לא משגיחים כלל על בישול ישראל. (במסעדות וקטרינגים הם כן מקפידים , אמנם בדרך כלל רק לפי דעת הרמ"א)
מדיניות של הרה"ר במוצרי חו"ל היא לכתוב "בישול ישראל" על מוצר שהבישול נעשה רק לפי שיטת הרמ"א וזה דבר שספרדים צריכים לתת עליו את הדעת לפני שהם קונים מוצרי חו"ל ששייך בהם בעיה של בישול עכו"ם.
אין לנו מידע מדויק לגבי השאלה האם לדעת הרה"ר שייך איסור בישול גוי או לא.