דבר תורה קצר לפרשת חיי שרה - שידוכים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/11/12 13:57 כד בחשון התשעג

שאלה

הנושא הכי בולט בפרשת השבוע, פרשת חיי שרה, הינו – [שידוכים]!

אליעזר, עבד אברהם, נשלח לחרן להביא אישה ליצחק בן אברהם, שזרע אברהם ימשיך.

אבל אפשר לשאול שאלה:

למה יצחק צריך למצוא שידוך בדרך שונה מאשר אברהם?

הרי "מעשה אבות – סימן לבנים", לא?

אברהם השתדך עם מישהי בתוך קבוצת המשפחה.

יצחק השתדך על ידי "שדכן ספץ" שהביא לו אישה מחו"ל.

ויעקב, בכלל, התחתן עם [2 נשים], האחת אהובה והאחת שנואה (כדי שלא תתחתן עם עשיו הרשע) אחרי שעשה שעבד אצל אביהם.

אם הולכים באמת על הדרך של "מעשה אבות – סימן לבנים", נוכל להבין שהבנים הם [אנחנו]!

מה אבותינו,ובכלל – מה התורה עצמה, מנסה ללמד אותנו?

שלא משנה כיצד אנחנו משתדכים, או – כיצד אנחנו מתחברים לאנשים.

העיקר שנדע ללכת יחד עם אנשים אלה לדרך הטובה, לדרך הנכונה, כך ש[נשלים] אחד את השני!

ונסיים בחתימת:

"אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ יַעְזֹרוּ וּלְאָחִיו יֹאמַר חֲזָק" (ישעיהו, פרק מ"א פסוק ו').

רק נשאל שאלה עצמית – כיצד אנחנו "משתדכים"?

שבת שלום!

חברים מקשיבים