גננת ב9 באב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/07/10 19:58 ז באב התשע

שאלה

אמא שלי עובדת בקייטנה של העיריה וההחלטה של העיריה היא כי הגננות יעבדו גם בתשעה באב. לא ניתן לקחת חופש ביום זה כיוון שרוב הגננות והמחליפות הם דתיות או מסורתיות ונוהגות לצום.

כיוון שהעבודה דורשת אחריות רבה(השגחה על כ 30 ילדים בגיל 5-6) הגננות מתאמצות מאוד והצום מכביד עליהן מאוד.

השאלה היא האם במקרה זה מותר להקל ולשתות במהלך העבודה או לאכול משהו קטן ע"מ שיהיה ניתן לתפקד כרגיל בעבודה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

מתחילים לצום כרגיל.
אם מרגישים במהלך הצום כי לא מצליחים לצום ולשמור על שלום הילדים - שותים. אולם זה רק במצב הזה ולא אם קצת קשה לצום.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן