גילוח במכונת תספורת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/06/13 15:12 ג בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאלתי היא די דחופה.

נהגתי להתגלח במכונת תספורת בידיעה שזה בסדר וגם זה משאיר זיפים. לאחרונה שמעתי שבמכונת תספורת אסור להצמיד את הסכין הנע לבשר אלא שהסכין הנח יהיה כלפי הבשר והסכין הנע כלפי חוץ . ניסיתי את זה וזה פשוט לא מגלח. הייתי רוצה אם הרב יכול להגיד האם מותר להתגלח עם מכונת תספורת מס2 ישירות על הפנים אני לא יודע כבר מה מותר ומה אסור.

תודה

תשובה

שלום רב
אין שום בעיה לגלח את הראש גם עם סכין גלוח.
יש אסור לגלח בסכין גלוח את הפאת הראש, פאות הלחיים והזקן, כמו כן יש אסור להסתפר במכונת תספורת במקום הזה.
מצאתי קישור מעניין שמפרט ומדגים את העניין

ברכה והצלחה.
ירון דוראני