גזל זמן בהוראה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 17/08/14 18:40 כא באב התשעד

שאלה

שלום וברכה !

היכן אפשר למצוא הלכה או מאמר בנושא גזל זמן בהוראה .

הכוונה היא על כך שמורה נכנס לכיתה באיחור ומלמד עקב כך פחות זמן

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.
בהלכות הקשורות לפועלים. לדוגמא: פטרו את הפועלים העובדים אצל בעל הבית מכמה חובות, כי הוא משלם להם על העבודה לפי זמן (מסכת ברכות דף ט"ז עמ' א': "האומנים קוראים -קריאת שמע- בראש האילן ובראש הנדבך..." אע"פ שאי אפשר להתכוון לנאמר בקריאת שמע כשנמצאים בגובה האילן או הנדבך של הבניין)
וכן בסיפור על אבא חלקיה, שבאו לבקש ממנו שיתפלל על הגשם, לא ענה "שלום" לאלה שבאו אליו, כי חס על ממונו של בעל הבית (תענית דף כ"ג)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן