בתפילת הדרך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/15 09:10 י בכסלו התשעו

שאלה

10139# בתפילת הדרך (אורות ההלכה עמוד 219 הלכה ז), כתוב שאם בדעתו לחזור למחרת, אין ההליכה והחזרה מצטרפות, ויאמר תפילת הדרך בלי הזכרת שם ה'.

• מתי מתפללים, רק שבהלוך יש לפחות 72 דקות או בכל מקרה?

• אם בכל מקרה, מתי לא אומרים שם מלכות, רק שזה פחות מ 72 דקות או גם שזה יותר?

• ובחזרה למחרת, האם מברכים תמיד או רק אם יש 72 דקות בזמן החזרה עצמה?

• וכתוב שאם באותו יום הנסיעות שלו זה כמה פעמים 72 דקות, מברך רק בפעם הראשונה עם שם מלכות. האם זה אומר שכל 72 דקות מברכים שוב ושוב. למשל אם יש לי נסיעה של 150 דקות אני מברך פעמיים? רק אם זה דרך כמה מקומות? אם זה 10 נסיעות של 40 דקות, אז איך מצרפין נסיעות שונות לספירות שונות באותו היום?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עיין בקישור להלן ובפרקים שאחריו
http://ph.yhb.org.il/08-10-08/