ברכת כלה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 06/01/11 20:12 א בשבט התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,

ברצוני להקליט ברכה לחתן ולהשמיעה טרם הכניסה לחופה. ראשית ברצוני לשאול האם הדבר מקובל מבחינת ההלכה? שנית, רציתי להוסיף בסוף משפט או פסוק כחלק מתפילה כמו למשל "אבינו שבשמים, תהא השעה הזאת שעת רחמים ועת רצון מלפניך, אמן". האם התוספת מקובלת? ואם לא האם ניתן להוסיף פסוק או תפילה ואם כן מה מומלץ?

תודה רבה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום!

אין כל בעיה עם הדבר מבחינה הלכתית, ואף התוספת שהצעת מקובלת וראויה למעמד.
אין בדעתי רעיונות נוספים, אך משפטים ופסוקים ברוח מה שהצעת נשמעים לי הדבר הנכון לזמן הזה שלפני החופה.
כמובן שכדאי להתייעץ בנושא עם הרב העורך את החופה.

כל טוב
ומזל טוב

יאיר

המשיב אינו רב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן