ברכת המזון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/11/15 21:03 כז בחשון התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

למיטב ידיעתי, אסור לאכול בעמידה או הליכה, גם מפני כבוד לאוכל שנתן לנו קדוש ברוך הוא, גם זה לא טוב למערכת העיכול וגם מפני שאמורים לברך 'ברכת המזון' באותו מקום שבו התחלנו לאכול וברכנו על האוכל. אז, אם כך האם מותר לאכול באוטו או תחבורה ציבורית, כי המקום ישיבה לא משתנה אך מקום גאוגרפי כן?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין משמעות למקום הגאוגרפי אלא רק למקום הישיבה.
אין הבדל אם אוכלים בבית, במכונית, במטוס ברכבת או באניה, או אפילו ברכיבה על חמור.