ברכת המזון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/08/15 13:58 ח באלול התשעה

שאלה

שלום,רציתי לדעת על מה מברכים ברכת המזון?והאם יש עוד ברכות שמברכים לאחר ארוחה?תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מברכים לפני אכילה ואחרי אכילה, לכן הברכות הללו נקראות "ברכה אחרונה".
בפועל הברכה קשורה גם לסוג המזון וגם למידת ההזנה שלו. יש שלשה סוגים של ברכה אחרונה:
ברכה אחרי סעודה,
ברכה אחרי אכילה מזינה,
ברכה אחרי כל אכילה.

על סעודה שאכלו בה לחם (או מני מזונות בכמות משביעה): 'ברכת המזון'

'ברכה מעין שלש': (1) פרות משבעת המינים; (2) שתיית יין; (3) אכילת מאפים או דייסות מדגן.

על כל השאר: מים, בשר, דגים, גבינה, פרות (שאינם משבעת המינים) ירקות ועוד מברכים: 'בורא נפשות'

עיין בהרחבה בקישור ובפרקים שאחריו
http://ph.yhb.org.il/10-10-0/

בהצלחה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן