ברכת המזון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/09/14 15:13 יד באלול התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

כמובן, שאנו אמורים לברך על האוכל. כאשר האוכל הוא עם לחם, אז מברכים "המוציא" ואחר כך אפשר לאכול כל מאכל. אך מה אמורים לברך כאשר יש מספר מאכלים ללא לחם? לברך על כל מאכל בניפרד?ומה צריך לברך כאשר יש מאכל המורכב ממספר מרכיבים, לדוגמא סלט מוקפץ, המורכב גם מירקות וגם מבשר. האם אמורים לברך על כל חלק בסלט בניפרד? הרי הטעם התערבב...

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

שלום וברכה

הכלל היסודי בדיני ברכות הוא שמברכים על העיקר ופוטרים את הטפילה.
על כן, בסלט שעיקרו ירקות ויש בו גם חתיכות בשר - על הסלט. ואם העיקר הוא הבשר והירקות הן תוספת - להפך.

כל טוב