ברכת המוציא פוטרת שתיה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 19/08/08 19:15 יח באב התשסח

שאלה

בס"ד

שלום, יש לי שאלה שכבר הרבה זמן רציתי לשאול ואף פעם לא יצא לי.

אז הנה, עכשיו אני שואלת,

יש מקרה: אני נוטלת ידיים ללפני אכילת לחם... ואז אוכלת מהלחם, האם אני צריכה לברך "שהכל" על השתיה שלידי, או שלא, או שאני צריכה לכוון בברכת המוציא לצאת ידי חובה בשתיה.

אני שואלת את השאלה הזאת כי שמעתי פעם שבשבת עושים קידוש על היין כדי לפטור את המשקאות.

בברכה, שירה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ההלכות הקשורות לשאלתך, נמצאות ב"שולחן ערוך", חלק "אורח חיים", סימן קע"ז
מכיוון שההלכות מבוססות על הרגלי הסעודה של כל דור ודור, מקום ומקום, הרי שלדעתי הרגלי הסעודה היום בישראל, כוללים שתיה קלה בתוך הסעודה (מים או משקאות קלים אחרים) ולכן נראה כי ברכת "המוציא" על הלחם בתחילת הסעודה, פוטרת את הברכה על מקאות קלים, בדיוק כפי שהיא פוטרת את הבשר, האורז, תפוחי האדמה, סלטי ירקות מבושלים או חיים וכו'.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן