ברכת הגומל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/07/14 14:16 ח בתמוז התשעד

שאלה

שלום רב,

לפני כחודש (במוצאי חג השבועות) נהגתי ברכבי מהצפון למרכז הארץ ברכב מלא באנשים.

באחד הכבישים המהירים בעודי נוסע במהירות גבוהה , רכב שעמד בשולי הכביש הימניים נכנס שמאלה אל נתיב נסיעתי ללא התראה . כשהבחנתי בזאת חתכתי שמאלה על מנת לא להתנגש בו אך משמאלי היה גם רכב בנתיב הנסיעה השמאלי והוא כנראה שם לב שאני חותך שמאלה בחדות והצליח לתמרן כדי שלא אתנגש בו . כל העניין היה של שברירי השניה. הרגשתי הייתה ושל כל היושבים ברכב, שיכולתי להתנגש או ברכב שיצא משולי הכביש הימניים או ברכב שנסע בנתיב משמאלנו . ב"ה אף אחד מהדברים לא התרחש ויצאנו ללא שריטה.

שאלתי היא האם אני חייב בברכת הגומל על מקרה זה וכמו כן האם עדיין ניתן לברך למרות שעבר מעל חודש מהמקרה ?

בברכה ,

יהודה כהן.

תשובה

בסד

שלום וברכת ד

אין צורך לברך כיוון שעדיין לא נוצרה בעיה והכל הכירו קודם בא הסכנה. בודאי שאפשר לומר תודה לקב"ה באמירת נשמת וכדו' או בסעודה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ