ברכת הגומל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/02/17 12:22 כז בשבט התשעז

שאלה

כבוד הרב, שלום.

לפני מספר שבועות אושפזתי למשך כשבועיים וחצי, בשל תפקודי כבד לקויים (שבינתיים הסתדרו, ב"ה). כשבוע אח"כ התאשפזתי (מיוזמתי) למשך כמעט שלושה חודשים במחלקה להפרעות אכילה (הפרעה שממנה אני סובלת שנים ארוכות..). אציין כי השתחררתי מרצוני, לפני

המועד בו היה הצוות רוצה שאשתחרר מהאשפוז.

האם עליי לברך ברכת הגומל (על איזה מהאשפוזים?)

ומה הדין לגבי נסיעה לחו"ל - הלוך וחזור?

תודה רבה מראש.

שבת שלום.

תשובה

שלום וברכה

על אשפוז תפקודי הכבד היה מקום לברך ״הגומל״ כי אכן זו מחלה שמברכים עליה הגומל.
על הפרעות אכילה - בוודאי שגם זו מחלה, אולם בהגדרות ההלכתיות אני בספק אם היא כזו, ולכן אין לברך, גם בשל העובדה שלפי דבריך התהליך לא הסתיים.
על חוץ לארץ: רבים מברכים.אני חדלתי מלברך ה״גומל״ כי זה נראה לי מלאכותי, ולפני הקב״ה צריך לעמוד בישרות.

כל טוב ושמחת חיים.