ברכות השחר

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 16/04/19 14:49 יא בניסן התשעט

שאלה

שלום רב,

יש לי כמה שאלות בנוגע לתפילה:

1. האם חובה לומר ברכות השחר לפני ששותים ואוכלים בבוקר?

או שאפשר לשתות קפה ואז להתפלל?

2.האם זוהי ממש הלכה לנשים להתפלל תפילה אחת ביום? אני יודעת שלאשכנזים כן. ואנחנו תימנים.

3.ומה לגבי שבת בבוקר? מותר לשתות קפה לגבר/ אישה בבוקר לפני קידוש? אני יודעת שזה קשור איכשהו לתפילה קבועה במשך השבוע..

*אני אשמח אם תוכל לעשות לי סדר בדברים...

תודה

שולה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס״ד

שלום וברכה

1. כן. אפשר אחרי ברכות השחר לשתות.

2. אשכנזים אחת, ספרדיות שתיים, תימניים אחת.ראוי להתפלל שחרית ומנחה

3. אין לאכול ולשתות לפני קידוש. במידה ולא יהיה אפשרי להתרכז ללא קפה מותר לשתות קצת לפני התפילה.

כל טוב

הרב אביע״ד סנדרס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן