ברכה על שתיית מים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 23/11/06 17:23 ב בכסלו התשסז

שאלה

שלום.

רציתי לשאול בקשר לברכה על שתיית מים. אני מסתובבת קבוע עם בקבוק מים ושותה מדי כמה דקות כמה לגימות. יש לציין שאני עוברת ממקום למקום במשך היום. האם אני צריכה אחרי כל פעם לברך 'בורא נפשות'?? מ ההלכה בנושא זה?? (אם יש הבדל- אני ספרדיה...). תודה רבה מראש!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב.
במצב שאת מתארת אינך צריכה לברך כל פעם שהכל ונפשות מחדש. אם יש הפסקה ארוכה ומתחילה שתיה חדשה, או שאת ממלאת מחדש, אז צריך לברך מחדש. יש לזכור שלעניין ברכה אחרונה כלומר בורא נפשות, זה תלוי בכמות. אם שתית פחות מרביעית בפעם אחת, אין לברך ברכה אחרונה.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן