בעיייה עם פיתות ממאפיה כשרה בלי תעודה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/12/04 09:14 י בטבת התשסה

שאלה

שלום

אתמול קניתי במאפיה שבעליה מוכרים לי בהכרות מרחוק אך ידוע לי שהם דתי-ים !

כאשר הגעתי הביתה ראיתי שעל השקית החדשה של המאפיה לא מופיע הכיתוב כשר ! דבר זה העלה בי חשד רב אז צלצלתי לאותו מקום ונמסר לי שהם הורידו את התעודה ! אך בעל העסק אומר שאם אתה רוצה אתה צריך לסמוך עליו שהוא עשה את כל הדרוש ( כגון הפרשת חלה , ניפוי )

השאלות שלי הם ::

1.האם מותר לי לאכול את הפיתות הללו ?!?

2. במידה ולא מה עלי לעשות איתם ? האם אין בעיה של בל תשחיט ?!

תשובה

ב"ה

שלום.

1)אל תאכל במקום או ממקום שאין לו תעודת כשרות בתוקף מטעם רבנות מוסמכת .
2) תתן את הפיתות האלה כמאכל לציפורים או לבעלי חיים שנמצאים בקירבת ביתך.
[קרא סיפור יפה בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7327]