"בלי עין הרע.." - דבר תורה לפרשת "לך לך"

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/11/16 22:32 ט בחשון התשעז

שאלה

בע'ה

השבת, אחרי שתי שבתות שנברא עולם-נחרב-ונברא מחדש, מתחילים בהתחלה אחרת לגמרי..

אברהם אבינו, אבי האומה שלנו, מתחיל במסע של הליכה. מסע שהתחיל באותה הליכה עיוורת באמונה שלמה "אל הארץ אשר אראך", וממשיך עד ימינו.

מסע הליכה של אדם גדול וחשוב כל כך עבורנו, הופך כל צעד ליהלום שצריך לקחת, ללטש ולבדוק- איך הצעד הזה שלו אז , יכול לקדם אותנו גם היום.

אז מבין כל היהלומים הנראים בפרשת השבוע, נתקלתי בתיאור לא קל על החיים בבית אברהם ושרה לאחר כניסתה שלה הגר.

לאחר שהגר מתעברת מאברהם נאמר "ותקל גברתה בעיניה", כלומר הגר בזה לשרה ולמעמדה העקר לעומתה.

שרה בסבלה, פונה לאברהם אישה, והוא בתגובה אומר לה "עשי לה הטוב בעיניך".

לכאורה תגובה מוזרה, שיכולנו לטעות ולפרש כאילו אברהם מתעלם מצרתה של שרה, ועוד נותן לה o.k לעשות כל שברצונה להגר.

אבל זוכרים שאמרנו שלא רק לוקחים יהלום אלא גם מלטשים אותו?

למעשה יש כאן הדרכה מופלאה מאברהם לשרה- רוצה לחולל שינוי בביתך, בעצמך?

שני את המבט, "עשי לה הטוב בעיניך"- תעניקי למציאות עין טובה, וכאשר המבט שלנו טוב על המציאות(בניגוד למבט של הגר "ותקל גבירתה בעיניה"), המבט הזה מוליד גם יחס וכוח התמודדות נכונים בהתאם.

ישנה אמירה חז"לית "כלה שעיניה יפות אינה צריכה בדיקה", וזהו ההמשך הישיר ליהלום שקיבלנו מאבא אברהם, אין הכוונה לכלה עם צבע עין מיוחד, אלא אשה-כלה(וכן, גם גבר) עם עין יפה וטובה על המציאות, יש בכך עדות לעולמה הפנימי.

לסיום, טיפ קטן שיכול לעזור ברכישת עין טובה, או לפחות לזכור את העניין-

לכל אחד ואחת מאיתנו ב"ה יש עיניים, ובתוך כל עין נמצא לו "אישון", איש קטן, כאשר המבט שלנו יכיל את סביבתנו, ייתן מקום לאנשים שסביבנו, לבטח נהיה אנשים עם עין טובה!

שבת שלום!!!

מעיין וחברים מקשיבים

maayanbk@gmail.com

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן