''בלבלות'' בשמינית?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 22/06/08 11:40 יט בסיון התשסח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב..

היה לי חבר ואהבנו מאוד וידענו שבעז"ה עוד נתחתן..(לא בשנה הקרובה)

אבל אחרי בערך חצי שנה של היכרות( וחברות)

בה שמרנו על כל גדרי הצניעות והכל..

קרה משהו.. לא כ"כ יודעת מה!

הרגשנו שנינו קצת מבולבלים, עדיין אהבתי אותו ונראה לי גם שזה היה הדדי

אבל החלטנו לעשות הפסקה לבינתיים ואולי בעז"ה לחזור יותר מאוחר

שמעתי ממישהו שהוא גם שמיניסט, שאצלם הבנים, יש המון "בלבלות" בגיל הזה.. שהם מגיעים למצב שהם לא יודעים מה הם רוצים לעשות עם החיים - צבא, ישיבה, ומנסים לתכנן את החיים שלהם וכו'..

ולכן אם יש להם מישהי (חברה) והם יודעים שחתונה זה לא בשנה שנתיים הקרובות לרוב, הם מעדיפים להיפרד לבינתיים..כי גם ככה הם מבולבלים!

אני לא כ"כ יודעת מה אני מרגישה עכשיו..

אבל עמוק עמוק בלב אני יודעת שאני עוד רוצה אותו..אני רואה את החיים שלי לצידו!

כרגע אחרי שנה מאז שנפרדנו, אנחנו בקושי מדברים . לא ראיתי אותו יותר מחצי שנה ולא דיברנו אולי חודשיים,

וגם אם מדברים אז בהודעות של "שבת שלום" או "חג שמח!"ובימי ההולדת ..מזל טוב ואיחולים.

**ההחלטה להיפרד הייתה הדדית, אבל בכל זאת רציתי לשאול אם לדעתך אכן כל עניין ה"בלבלות" הוא הגורם העיקרי ..מצידו - לפרידה?

ובכלל מה אתה חושב על המצב, נראה לך שיש אפשרות שעוד נחזור אי פעם?

מצטערת על האורך!

מחכה לתשובה ..תודה רבה כבוד הרב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מאד הגיוני שבגיל הבגרות, בשלב הזה, יהיה רצון להתייצב, ולקבל החלטות לבד, לפני שאפשר "ללכת הלאה". זה נכון במיוחד אצל בנים, כי הם מתבגרים קצת אחרי הבנות, ולכן נוצר מצב שהבת הבוגרת לא מבינה מה עדיין מטריד את הבן.
מה עוד שהבת שבנויה יותר לקשר רגשי, זורמת יותר עם הקשר, והבן מצידו מרגיש שקשר רגשי רק מכניס אותו למערבולת .
תני לו את הזמן שלו, אם הדברים כנים וטובים, הוא ייצור איתך קשר בגרע שירגיש שהגיע הזמן. אם את באמת רוצה בו, קחי בחשבון שזה עשוי לקחת כמה שנים !

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן