בית המקדש-הורדוס

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 03/07/06 13:18 ז בתמוז התשסו

שאלה

הורדוס היה רע מאוד מאוד ליהודים הוא גם הרחיב את בית המקדש לשמו ולגדולתו ולא לגדולת השי"ת אז למה כ"כ מתפארים מבנייתו בבית המקדש? למרות כל היופי ה"פנימיות" הרבה יותר חשובה בבניית-הרחבת בית המקדש.

גם בגמרא כתוב שמי שלא ראה בית המקדש שהורדוס בנה לא ראה בניין יפה מימיו...(והוא נבנה עם הרבה שנאה ליהודים ולמהות בית המקדש ולהשי"ת)

תשובה

לשואלת שלום רב
על פי המסופר בגמרא (בבא בתרא ד.) הורדוס החליט לבנות אתבית המקדש מתוך רצון לחזור בתשובה אחרי שהתחרט על מה שעשה, וזה תוך סיכון עצמי גדול של הסתכסכות עם רומא. וכנראה שאנשים הם יותר מורכבים, לא רק רע ושלילה אלא גם נקודות חיוביות. ובכל אוםן בית המקדש היה אכן מפואר. הפאר בבית המקדש אינו משהו שולי, אלא מהותי. אנו מצווים להקפיד על יופיו של בית המקדש, של בגדי הכהנים וכל מה שמתלווה לכך. ולכן חז"ל משבחים מאד את יופיו.
בברכה
אפי קיציס