בין המצרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/07/16 03:21 כג בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב,

שאלה שמאוד מעסיקה אותי אני רוצה לקנות ספרים שקשורים להלכות שונות ועכשיו תקופת בין המצרים האם מותר בכלל לקנות ספרים או לא

זה חשוב לי לדעת גם לפעמיים הבאות

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האיסור לקנות בשלשת השבועות (לא בתשעת הימים) הוא שלא יהיה צורך לברך 'שהחיינו'.
על ספרי לימוד לא מברכים שהחיינו* - כך שאת יכולה לקנות ספרים.
וודאי טוב וראוי לקנות ספרי קודש להגדיל תורה ולהאדיר.

*אם את קונה ספר שמאוד חשוב לך ומאוד משמח אותך באופן אישי, יהיה מקום לברך שהחיינו; ספר כזה אל תקני בשלשת השבועות.