בחירת לימודים אקדמים-ארכיאולוגיה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 22/03/11 14:58 טז באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמי מ ואני מעוניינת ללמוד באוניברסיטה תואר דו חוגי של כימיה וארכיאולוגיה.

ורציתי לשאול האם מבחינה הלכתית לימודי ארכיאולוגיה מותרים?

תשובה

שלום לך

אין בעיה להיות ארכיאולוגית.
חבר שלנו היה מרצה מבוקש בתחום זה (ולצערי הלך לעולמו בטרם עת לפני כשנה - חנן אשל).
אני חושב שבארץ ישראל רבים עוסקים בתחום זה מתוך ראיה של תורה ולבסס את נחלת אבותינו.
כמובן שיתכן שיש מקומות לימוד או מרצים שלא נעים ללמוד מהם. תחפשי מסגרת דתית או ללמוד בה או שתתמוך בך במהלך הלימודים (דהיינו מומחים בתחום שידריכו אותך כיצד להתמודד עם שאלות שאולי יתעוררו)

בברכה ובהצלחה דוד לוי