בושה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/07/07 18:33 כב בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

אני לצערי הרב התמכרתי לא עלינו לאתרים בעלי תוכן לא טוב ושאלתי מישהוא מה לעשות והוא אמר לי לבקש מההורים שלי שיעשו לי חסימה לאתרים כאלה הבעיה היא שאני מתבייש לבקש מהם את זה ואני בעצמי לא יודע לעשות את החסימה הזאת יש לכם איזה עצה?

תשובה

שלום רב
אני מבין את הקושי שלך, ובאמת זהו קושי אמיתי, אך את הקושי הזה צריך לעבור, צריך להתגבר.
כעת עלה בדעתי רעיון חדש.
עכשיו פירסמו על שרת אינטרנט חדש שמשיקים שהוא יספק רק אינטרנט נקי. חודש ראשון מי שמתחבר מקבל חינם.
קוראים לזה "רימון" ויש להם אתר באינטרנט שבו אפשר לקרוא את כל הפרטים.
לכן, תנסה לנצל את ההזדמנות, לדבר עם ההורים על מה ששמעת, ותדחוף אותם.
תנסה להסביר להם כמה חשוב לדחוף את הדברים האלו, כמה חשוב שכל מי שמתחבר מחזק את העניין, ועד כמה זה יכול לעזור לאנשים. אף בלי להזכיר את המצב שלך. תדבר איתם שדיברו איתך על זה, ושאתה רוצה להיות שותף במהפך.
תנסה לעורר אותם, וכך תוכל לעקוף את הבעיה לגלות להורים על החטא שלך.
בברכת הצלחה רבה
יצחק.
zahig2@shoresh.org.il