בדיקה מהירה של עלים ירוקים שייטחנו לאחר מכן

חדשות כיפה רבני כושרות 14/09/11 13:30 טו באלול התשעא

שאלה

שלום רב!

אני קונה בצורה תדירה מאד עלים ירוקים מתוצרת ללא תולעים.

אני משרה את העלים כפי ההנחיות ולאחר מכן לוקח מתוך הצרור קבוצת ענפים בודדים - שוטף טוב ועובר הלאה קבוצה קבוצה עד שאני שוטף את כל הצרור.

הבעיה שלי שהתהליך לוקח הרבה זמן ורציתי לשאול אם יש דרך יותר מהירה.

חשוב לי להדגיש שאת העלים אני טוחן בבלנדר לאחר מכן.

רעיונות שחשבתי עליהם:

1.אולי ניתן לוותר על התהליך של השטיפה בגלל הטחינה

2.אולי לקחת את כל הצרור ולהטביל אותו בקערה עם מים.

3.אולי לשים את הצרור במסננת

ולשטוף

אשמח מאד לדעת מה ניתן לעשות

תודה רבה,

נועם

תשובה

שלום וברכה!

ראשית יישר כח על שאלתך.

הצעתך השניה היא הטובה ביותר, להשתמש בשתי קערות גדולות עם מים, לאחר ההשריה עם מי סבון , להוציא את העלים מהמים ולהעביר כמות לא גדולה לקערה עם המיים הנקיים ולנער היטב בתוך המים - להוציא ולהשתמש.
גם ההצעה השלישית טובה בשתי תנאים:
1. מסננת עם חורים גדולים.
2. כמות לא גדולה של עלים - שיהיו מופרדים אלו מאלו ולא קבוצת עלים שהמים לא יכולים לעבור בינהם היטב.
שנה טובה

www.kosharot.co.il