אני מרגישה שה׳ לא מקשיב לתפילות שלי - תשובה מעמיקה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/05/16 11:00 כח בניסן התשעו

שאלה

שלום

אני מרגישה שה׳ לא מקשיב לתפילות שלי ולפעמים אפילו עושה ההפך.

לדוגמא שנה שעברה כשחטפו את שלושת הנערים הייתי ממש קרובה למקרה והתפללתי ממש מעומק ליבי שיחזרו הביתה בשלום למשפחות שלהם... ובדיוק ההפך קרה...

אני השנה גם התחלתי את כיתה ט וראיתי בכיתה שלי ילדה שנורא קשה דתית והיא לא מוצאת את עצמה אז אני התפללתי וביקשתי מה׳ שיעזור לה למצוא את עצמה ואת הדרך שלה. והבוקר קיבלתי סמס מחברה אחרת שאמצא של החברה נהרגה בתאונת דרכים... ממש קשה לחשוב שהקשר היחיד שיש לי עם בורא עולם לא עובד... אני גם כן לא יודעת איך לעזור לחברה שלי עכשיו ...

אשמח אם תוכלו לעזור לי

תודה ושבת שלום

צ׳ופיה

תשובה

שלום צופיה יקרה!

מצטערת על ההמתנה הארוכה לתשובתנו.

את צודקת. קשה לנהל קשר עם ישות כלשהי שנראה לנו שהיא לא מגיבה לנו. התפילה היא אולי המצווה הקשה ביותר היום. את בעצמך כתבת את הסיבות לקושי שבתפילה.

בשורות הבאות אנסה להביא בפנייך מבט מחודש על התפילה. לא קל להתמודד עם המבט הזה לכן אני מזמינה אותך לקרוא כמה פעמים את הדברים ולאחר מכן לחשוב בעצמך היכן הם נוגעים בך ואיך הם עונים על שאלותייך.

הדברים מבוססים בעיקר על שיעור של הרב חגי לונדין מתקופת מבצע שובו אחים. את מוזמנת להקשיב לו בעצמך. הוא ברור, יותר מהמילים שלי. http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=57276