אנטרנט=319 =סרטן

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 20/05/11 17:26 טז באייר התשעא

שאלה

שלום רב,

לאחרונה מודעה ישנה (כרוז) שגרם לי להאיר את עיניי יצא שאינטרט בגימטריה מספרו הוא 319 וזהו גם מספרו של הסרטן. אני יודע מה הדברים השליליים של האנטרנט, אף שעל הכף רגל אחת אני לא חושב שאני יכול לנתק את האנטרנט משימוש, שכן שאני פועל לכיוון לצמצם יותר את הזמן שלי על המחשב וטלוויזיה ואף אינטרנט, אך יש דברים שאני מתשמש לצרכיי הבלעדיים כמו לימודי מדע, חינוך מושגים ואף תורה שבכתב ובעל פה, וכמו כן יש צפיות שאני רואה כמו מוזיקה סרטים (משתדל מאוד שלא לראות פריצות) ושימוש בעבודה על ידי המחשב ועוד. אני ממש לא מזלזל בדבריהם של חכמים בדורנו שאמרו שאינטרנט זה דבר מסוכן, אך אני משתדל לשלב את הלכה והדרכה בדבריהם בשימוש נכון ולא מחלל , פשוט האמירה להוריד את המזוזות(שכן המחשב נמצא בחדרי) נשמע מאוד מפחיד ברמה האישית. אני שואל איך יוצר אינטרנט בטוח ושימושי לצרכיים הנכונים(שאני חושב) עם האמונה ולא לצאת נגד הלכה??

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
תעשה חסימה של חברת רימון.
בברכה
אייל משה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן